Silverpilens Iaxe och Barvatorp´s Dexi var bra brukshundar och de var fantastiska familjehundar. En schäfer ska kunna jobba, men också fungera såväl i samhället som i familjen. Jag räknar Iaxe och Dexi som kennelns stamdjur, därav kennelnamnet Iaxedex.

Jag heter Tina Gerdien och har varit aktiv inom brukssporten sedan 1969. Jag har tävlat en hel del, senast med Tikko. Mest har jag tävlat med Iaxe, men såväl mina första hundar, Golden retriever Jannika och Colinda, som schäfern Spirings Önja och Dexi tävlades rätt flitigt.

Jag är instruktör och lärare i hundtjänst och jag var domare under en tioårsperiod. Jag har varit instruktör på olika träningsläger och tar fortfarande emot träningsgrupper fra i sök. Vi anordnar också kurser och läger i andra discipliner med inlånade instruktörer eller figuranter. Har du köpt en valp av oss har du alltid förtur till dessa..

Jag bor tillsammans med Ronny Flachsbinder som har Iaxedex Nikko, Daria och Gatzo. Själv har jag Dakka, Ettra och Fighta. Med prefixet Iaxedex förstås.

Vi bor på Gårdeby Stuteri i Söderköpings kommun där valparna föds upp i hemmiljö. Om du blir en av våra valpköpare kan du räkna med att få stöttning i träningen och inbjudas till träffar och träningsläger. I gengäld vill jag att du jobbar aktivt med din hund, MH-testar, röntgar och korar den. Tester samordnas förstås av oss.

 


Dotter Anya med Tikko


Silverpilens Iaxe

Blev drygt 12,5 år gammal. Han dog i november 2002. Han var min allra bästa vän, en klok en.

Han är korad med 229 poäng. (Gamla korningen)

Han blev champion i spår,sök, skydd och lydnad.

Han har erövrat närmare 50 certifikat i bruks.

Han deltog i SM fyra gånger, i de tre olika bruksgrenarna.

Han placerade sig som bäst på bronsplats.

Iaxe är efter Korad Silverpilens Diva och Korad SBCH Wulcanos Garonne.

Han har flera syskon som har gjort sig kända på bruksbanan, mest känd är kanske Silverpilens Ixi .