Iaxe var och Dexi är mina hundar. Iaxe var och Dexi är förutom bra brukshundar också fantastiska familjehundar. En schäfer ska kunna jobba, men också fungera såväl i samhället som i familjen.

Jag heter Tina Gerdien och har varit aktiv inom brukssporten sedan 1969. Jag har tävlat mest med Iaxe, men såväl mina första hundar, Golden retriever Jannika och Colinda, som schäfern Spirings Önja tävlades rätt flitigt.

Jag är instruktör och lärare i hundtjänst och jag var domare under en tioårsperiod. Jag har varit instruktör på olika träningsläger.Till exempel fem år på Halmstadslägret i spår och sök.

Till vardags är jag journalist på Östgöta Correspondenten. Jag bor tillsammans med Ronny Flachsbinder som har Iaxedex Nikko och Daria. Själv har jag Iaxedex Tikko och Dakka. Tonåringarna heter Kristofer och Anya.

Vi bor på Gårdeby Stuteri i Söderköpings kommun där valparna kommer att födas upp i hemmiljö. Om du blir en av våra valp-köpare kan du räkna med att få stöttning i träningen och inbjudas till träffar och träningsläger. I gengäld vill jag att du jobbar aktivt med din hund, MH-testar, röntgar och korar den. Tester samordnas förstås av oss.

 


Silverpilens Iaxe

Blev drygt 12,5 år gammal. Han dog i november 2002. Han var min allra bästa vän, en klok en.

Han är korad med 229 poäng.

Han blev champion i spår,sök, skydd och lydnad.

Han har erövrat närmare 50 certifikat i bruks.

Han deltog i SM fyra gånger, i de tre olika bruksgrenarna.

Han placerade sig som bäst på bronsplats.

Iaxe är efter Korad Silverpilens Diva och Korad SBCH Wulcanos Garonne.

Han har flera syskon som har gjort sig kända på bruksbanan, mest känd är kanske Silverpilens Ixi .