Iaxe var och Dexi var Tinas hundar. Iaxe och Dexi var förutom bra brukshundar också fantastiska familjehundar. En schäfer ska kunna jobba, men också fungera såväl i samhället som i familjen.

Jag heter Tina Gerdien och har varit aktiv inom brukssporten sedan 1969. Jag har tävlat senast med Tikko, Dexi trävlades sparsamt pga barn i huset. Mest har jag tävlat med Iaxe, men såväl mina första hundar, Golden retriever Jannika och Colinda, som schäfern Spirings Önja tävlades rätt flitigt.

Jag är instruktör och lärare i hundtjänst och jag var domare under en tioårsperiod. Jag har varit instruktör på olika träningsläger och tar emot träningsgrupper fra i sök fortfarande.

Till vardags är jag journalist. Jag bor tillsammans med Ronny Flachsbinder som har Iaxedex Nikko och Daria. Själv har jag Dakka och Ettra, med prefixet Iaxedex förstås.

Vi bor på Gårdeby Stuteri i Söderköpings kommun där valparna kommer att födas upp i hemmiljö. Om du blir en av våra valp-köpare kan du räkna med att få stöttning i träningen och inbjudas till träffar och träningsläger. I gengäld vill jag att du jobbar aktivt med din hund, MH-testar, röntgar och korar den. Tester samordnas förstås av oss.

 


Silverpilens Iaxe

Blev drygt 12,5 år gammal. Han dog i november 2002. Han var min allra bästa vän, en klok en.

Han är korad med 229 poäng. (Gamla korningen)

Han blev champion i spår,sök, skydd och lydnad.

Han har erövrat närmare 50 certifikat i bruks.

Han deltog i SM fyra gånger, i de tre olika bruksgrenarna.

Han placerade sig som bäst på bronsplats.

Iaxe är efter Korad Silverpilens Diva och Korad SBCH Wulcanos Garonne.

Han har flera syskon som har gjort sig kända på bruksbanan, mest känd är kanske Silverpilens Ixi .